Winterkoorts

Een dementerende, ooit gevierde operazangeres wordt noodgedwongen in huis genomen door haar zoon Lucas. Ze kan niet meer voor zichzelf zorgen en wacht op een plaatsje in het verzorgingshuis. Ze is alle grip op de realiteit kwijt. Alleen haar eigen werkelijkheid doet er nog toe. Maar die is behalve mooi ook wreed en bedreigend. Het contact met haar zoon verloopt stroef, het vergt van beiden steeds meer. Hij probeert er het beste van te maken. Zijn geduld te bewaren. Te grijpen wat gaandeweg over de rand van zijn moeders geheugen valt. En dan is er ook nog een verpleegster die hen alle twee in verwarring brengt …

Winterkoorts gaat over aftakeling, ouderdomsverwardheid en dementie. Over een ijle werkelijkheid in een wereld die uit het lood hangt.

Alzheimer als de ultieme vorm van realiteitsverlies is voor velen een angstaanjagend toekomstbeeld dat ergens ook fascineert, want de afwijkende logica van de patiënten opent ook deuren naar het onbewuste.

Flyer

Diep in mij het verlangen dat de wereld verpulvert, uiteenspat in ontelbare stukjes. En dat ik mij kan warmen aan een licht dat niet van hier is.

23 – 24 – 25
oktober 2018

Theater Markant

Tekst:
Tjeerd Bischoff

Regie:
Sofie van den Krommenacker

Spel:
Willy van den Heuvel, Guido Gerard, Lilian van Overbeek