Sofie & anderen

Sofie van den Krommenacker is een bevlogen en energiek theatermaakster, -docent en regisseur. Ze inspireert en motiveert. Ze is authentiek, open en nieuwsgierig. Zij koestert de kinderlijke belevingswereld. Onbevangenheid, nieuwsgierigheid, kwetsbaarheid en ruimte om te ontdekken zijn belangrijke kernwoorden binnen haar werkproces.

Sofie werkt sterk vanuit de fysiek en neemt de kwaliteit van spelers als uitgangspunt. Ze laat zich inspireren door thema’s die dicht bij huis liggen: mensen en relaties, de wereld van alledag, het leven zelf. De ogenschijnlijke ‘gewone’ wereld, maar altijd met diepere lagen. Het verborgen groot en klein leed. De troosteloze absurditeit van het alledaagse leven neemt zij onder de loep en vergroot ze uit.

Ik ga graag samenwerkingen aan & omring mij met professionele, inspirerende theatermakers.

Invoelen & begrijpen begint bij de verwondering.

Na haar opleiding in Maastricht en Eindhoven heeft zij bij het centrum voor de kunsten in Uden (CKVU/MIK) de theaterafdeling opgericht, theaterlessen gegeven en het jaarlijkse theaterfestival gedragen. Ze heeft tal van producties gemaakt bij verschillende theatergroepen en toneelverenigingen. Als actrice heeft zij in verschillende theaterproducties bij diverse (straat)theatergroepen en in tv-series gespeeld. Voor de Efteling heeft zij als regisseur/projectleider acteurs getraind en de conceptontwikkeling en regie van diverse shows op zich genomen.

Zolang de wereld niet te begrijpen is moet er kunst bestaan.

Daarnaast is zij heel wat jaren als theatermaker/regisseur verbonden geweest aan Openlucht- en vestzaktheater Naat Piek te Uden waarvan zij ook artistiek leider was. Ook maakt en speelt ze in voorstellingen die ontwikkeld zijn voor cultuureducatie. Zij verzorgt uiteenlopende theaterworkshops en speltrainingen in het onderwijs, bedrijfsleven en bij diverse instellingen. Ook schrijft, regisseert en produceert ze voorstellingen op maat.

Daar, dáár, voorbij de comfortzone, daar begint het leven.