Spelen & groeien • Theatertraining

Samen met Kunst & co verzorgen we trainingen voor kinderen en jongeren

Theatertraining
voor kinderen
van 9 tot 11 jaar

Vind jij toneelspelen het leukste wat er is en kruip je daarbij graag in de huid van een ander? Dan is de cursus theater 9+ echt iets voor jou! Tijdens deze cursus leer je vrijheid te vinden in het spelen en improviseren en train je de basis van speltechniek. Er zijn verschillende manieren om theater te maken, van komisch tot bewegingstheater, van abstract tot actueel of juist heel spannend. We gaan verschillende stijlen uitproberen en zo ontdek je wat jij het leukst vindt!

Theatertraining
voor jongeren
van 12 tot 15 jaar

Ben jij een echt theaterdier? Of nog op ontdekkingstocht? We werken aan de basiselementen van het toneelspel zoals: concentratie, beweging, stem- en tekst gebruik, rolinleving, verbeelding, samenspel en geloofwaardigheid. Je leert de basisprincipes van improviseren en technieken die je als speler houvast geven bij het spelen. We doen gezamenlijke opdrachten en beweging is een belangrijk onderdeel in de training. Door deze energieke training voel je je steeds vrijer en meer thuis op de speelvloer. Theater maakt je sociaal en bewogen, bewust van jezelf en van je uitdrukkingsmogelijkheden.

Start:
13 september 2023
(32 lessen van 75 minuten)

Woensdagen van 15.00 – 16.15 uur
bij Kunst & Co. in Uden

Kosten: € 262,-

Start:
13 september 2023
(32 lessen van 90 minuten)

Woensdagen van 16.30 – 18.00 uur
bij Kunst & Co. in Uden

Kosten: € 335,-

Na een les barst ik van de energie!

Nog nooit zoveel plezier beleefd.

Ik wist niet dat ik dit in me had…

In onze training voor kinderen en jongeren werken we aan de basiselementen van het toneelspel: concentratie, beweging, stem- en tekstgebruik, rolinleving, verbeelding, spanningsopbouw. De basisprincipes van improviseren en de technieken die je als speler houvast geven bij het spelen komen aan bod. Halverwege het jaar starten we met het werken aan een eindpresentatie. Deze voorstelling spelen we dan in Theater Naat Piek in Uden