Spelen & groeien • Theatertraining

Samen met Kunst&co verzorgen we trainingen voor jongeren en volwassenen, voor beginners en gevorderden.

Iedere les bestaat uit een fysieke warming-up, een vooroefening, kernopdracht, een presentatie en een korte nabespreking. Er worden veel gezamenlijke opdrachten gedaan en beweging is een belangrijk onderdeel in de training. Door deze energieke training voelen spelers zich steeds vrijer en meer thuis op de speelvloer. De spelers ontdekken steeds beter hun eigen unieke kwaliteiten en leren deze in te zetten in het spel.

Theatertraining voor volwassenen (beginners)

Deze training gaat weer van start in september 2019

Korte cursus presenteren

16, 23 & 30 januari
6 & 13 februari 2019

Van 18.30 uur tot 20.00 uur bij Kunst & Co. in Uden

In een paar bijeenkomsten leer je samen belangrijke uitgangspunten rondom communicatie, presentatie, reflectie en feedback geven.

We zullen ons bezig houden met de basistechnieken van presentatie in de breedste zin van het woord. Deelnemers oefenen voortdurend kleine presentaties met verschillende werkvormen. We gaan aan de slag met houding, lichaamstaal, stemgebruik en intonatie. We werken aan de kerncompetenties die een rol spelen in presentaties.

Deze technieken zijn gestut op de drie elementen ethos, pathos en logos. De technische middelen van overtuiging. Spelenderwijs leer je zo belangrijke elementen om enthousiast, ontspannen, succesvol en overtuigend voor een groep te kunnen presenteren.

Na een les barst ik van de energie!

In onze training voor jongeren werken we aan de basiselementen van het toneelspel: concentratie, beweging, stem- en tekstgebruik, rolinleving, verbeelding, spanningsopbouw. De basisprincipes van improviseren en de technieken die je als speler houvast geven bij het spelen komen aan bod.

Nog nooit zoveel plezier beleefd.

Bij volwassenen gaat het naast de basiselementen om geloofwaardig spel, spanningsopbouw en emotie. Een training waarbinnen spelplezier voorop staat, de uitdrukkingsmogelijkheden groter worden en je jezelf leert te verplaatsen in verschillende situaties en personages.

Ik wist niet dat ik dit in me had…

In de vervolgtraining voor volwassenen word je uitgedaagd je persoonlijke spelkwaliteiten verder te ontwikkelen en te verfijnen. Aan de hand van tekstscènes en improvisatieopdrachten verleg je spelenderwijs je grenzen. We gaan samen op zoek naar je persoonlijke speelstijl en ontwikkelen deze verder.