Waakhondje (6+)

Twee zusjes voeden zichzelf op want hun moeder ligt in bed en hun vader is dood. Ze zorgen zo goed mogelijk voor haar. Ze vouwen keurig de was, kiezen haar kleren en houden de voordeur veilig dicht. Alles om te voorkomen dat ze weer in huilen uitbarst. Totdat Wolf op een dag voor hun deur staat. De nieuwsgierige buurjongen wil antwoord op zeven vragen voor zijn spreekbeurt over de dood. Wanneer moeder ontdekt dat de jongen heerlijk ruikt naar buiten en in kleur over hun vader kan dromen, geven de zusjes zich gewonnen. Pas dan durven zij weer kind te zijn en is iedereen toe aan de laatste vraag: wat missen jullie het meest van jullie vader?

Een voorstelling over zussen, de dood, rouw en overleven. Over patronen waar mensen in verstrikt kunnen raken na het overlijden van een dierbare. Over systemen die mensen ontwikkelen om verder te gaan. Dit alles in hapbare brokken voor zowel kinderen als volwassenen.

Flyer

Trailer

Voorstellingsfoto’s

fotografe: Karin den Hartigh Zegers

Heel soms denk ik: hij staat naast mijn bed. Ik weet ook wel dat als ik mijn ogen open doe, dat hij dan weg is. Dat hij er misschien zelfs nooit geweest is. En dan denk ik: ik hou mijn ogen nog even dicht.

Soms is het voor kinderen lastig om het verlies van een vertrouwde plek of dierbaar persoon een plaatsje te geven. Op 8 mei organiseren wij van 15.30uur  tot 18.00 uur een workshopmiddag met als thema ‘verlies’. Tijdens deze middag worden er 3 workshops aangeboden: workshop drama en emoties, workshop speksteen bewerken en workshop schatkistjes maken. Deze workshops zijn leuk, gezellig en dragen ook bij aan eventuele verwerking van emoties. Aan het einde van de middag geeft Sofie van den Krommenacker een sneakpreview van Waakhondje. 

De kosten van de workshop bedragen €15,00 incl. ranja en wat lekkers. Als extraatje krijgt u €5,00 korting op de voorstelling Waakhondje (19 of 22 mei).  

Wat een mooie reacties hebben we gekregen van ons publiek!:

Wat een mooie voorstelling! Met ontroerend spel, humoristische fysiek en poëtische taal, helemaal Sofie Van den Krommenacker!” – #Lilian

“Een mooie voorstelling waar we even stil van werden. Het blonde meisje en Wolf speelde geweldig, heerlijk om naar te kijken. Prima tekst ook, leerzaam voor volwassenen ?. Het decor was ook prachtig, veel en toch sober, de markante muzikant ook heel bijzonder, goed dat hij af en toe ook in de scène stond.” – #Ton

“Mooie voorstelling! Hoe een moeilijk onderwerp gemakkelijk bespreekbaar kan worden!! Mooi spel en goed “gebruik” van de muzikant. Lange voorstelling voor kinderen lijkt me maar er waren geen tekenen van verveling dus das alleen maar goed.” – #Bart

“Een prachtige voorstelling! De juiste acteurs, eenvoudig maar prachtig decor, een pittig thema op een prettige manier gebracht met humor op het juiste moment. De acteurs zo geregisseerd dat ze het publiek echt weten te raken. Zo knap! M’n dochter zat net als ik ook ademloos te kijken.” – #Kirstin

Tekst:
Peer Wittenbols

Regie:
Sofie van den Krommenacker

Spel:
Sharon Semeijn-Neelen, Erwin Dekker, Noortje Timmers-Claassen e.a.

Muzikale begeleiding:
Robert den Hartigh

Inschrijven
Workshops

Wilt u uw kind opgeven voor één van onze workshops op 8 mei? Mail dan uw voorkeur voor workshop, de naam van uw kind en uw telefoonnummer naar info@vdktheaterproducties.nl 

Wij zouden het ook heel leuk vinden, als u en uw kind op 19 of 22 mei komen kijken naar de voorstelling Waakhondje. Bent u van plan om met een grote groep te komen? Neem dan even contact met ons op i.v.m. groepskorting. Mocht u nog vragen hebben, of zijn er onduidelijkheden, mail dan naar info@vdktheaterproducties.nl

In de workshop drama, duiken we de wereld van theater en emoties in. Wat zijn emoties en welke kennen we allemaal? Hoe reageren we in bepaalde situaties? Wanneer ben je blij en wanneer ben je boos? Ben je ook weleens verdrietig, en wanneer dan?

We gaan de slag met het herkennen van emoties d.m.v. lichaamstaal en het uitbeelden van emoties binnen verschillende rollen en situaties. Binnen leuke en toegankelijke speloefeningen leren kinderen ontdekken wat ze zelf voelen en waar ze uitdrukking aan willen geven. 

De workshop wordt gegeven door Sofie van den Krommenacker, theatermaker bij van den Krommenacker Theaterproducties. (www.vdktheaterproducties.nl) De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. 

Wist je dat het hard werken is om de scherpe randjes van een steen af te vijlen en te schuren?… En dat die ruwe steen dan veranderd in een gladde steen, die kracht geeft als je dat nodig hebt?…

Dus twijfel niet en kom naar deze workshop waarin we gaan werken met speksteen. Een toegankelijke steen die makkelijk te vormen is door zijn zachte karakter. Op eenvoudige wijze en zonder ervaring kun je beginnen. We gaan vijlen, schaven en schuren. Net zolang tot de steen glad is. En ondertussen delen we fijne warme verhalen en herinneringen met elkaar.

De workshop wordt gegeven door Tineke van Asseldonk, van Praktijk verliesbegeleiding uit Uden. (www.praktijkverliesbegeleiding.nl) De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. 

In deze workshop gaan kinderen aan de slag met hun mooiste en fijnste herinneringen. Er is veel aandacht voor het vertellen en delen van herinneringen maar evenzo belangrijk is het meer praktische gedeelte zoals het maken van een schatkistje waar je al die fijne herinneringen veilig in kunt bewaren. En waar je ze weer uit kunt halen wanneer je ze nodig hebt. 

Het herbeleven, delen en koesteren van fijne herinneringen geeft troost en kracht en helpen je op een positieve manier om te gaan met een verlies of veranderende situatie. 

Doordat ze op hun eigen niveau communiceren, zien ze dat ze niet de enige zijn die een verlieservaring hebben meegemaakt, dit wordt vaak als zeer positief en ondersteunend ervaren.

De workshop Schatkistjes wordt gegeven door Karin Spapens, rouwtherapeut en Marieke Koopmans, ontwerper en kunstvakdocent. (www.studiomilu.nl)

De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.