Waakhondje (6+)

Twee zusjes voeden zichzelf op want hun moeder ligt in bed en hun vader is dood. Ze zorgen zo goed mogelijk voor haar. Ze vouwen keurig de was, kiezen haar kleren en houden de voordeur veilig dicht. Alles om te voorkomen dat ze weer in huilen uitbarst. Totdat Wolf op een dag voor hun deur staat. De nieuwsgierige buurjongen wil antwoord op zeven vragen voor zijn spreekbeurt over de dood. Wanneer moeder ontdekt dat de jongen heerlijk ruikt naar buiten en in kleur over hun vader kan dromen, geven de zusjes zich gewonnen. Pas dan durven zij weer kind te zijn en is iedereen toe aan de laatste vraag: wat missen jullie het meest van jullie vader?

Een voorstelling over zussen, de dood, rouw en overleven. Over patronen waar mensen in verstrikt kunnen raken na het overlijden van een dierbare. Over systemen die mensen ontwikkelen om verder te gaan. Dit alles in hapbare brokken voor zowel kinderen als volwassenen.

Flyer

Heel soms denk ik: hij staat naast mijn bed. Ik weet ook wel dat als ik mijn ogen open doe, dat hij dan weg is. Dat hij er misschien zelfs nooit geweest is. En dan denk ik: ik hou mijn ogen nog even dicht.

19 & 22
mei 2019

Theater Markant

19 mei
Aanvang: 13.30 uur
en 16.00 uur

22 mei
Aanvang: 14.30 uur

Tekst:
Peer Wittenbols

Regie:
Sofie van den Krommenacker

Spel:
Sharon Semeijn-Neelen, Erwin Dekker, Noortje Timmers-Claassen e.a.

Muzikale begeleiding:
Robert den Hartigh