De Staatsinjectie

Wat te doen nu corona onze samenleving heeft ontwricht? Wat als er meer zorg gevraagd wordt dan beschikbaar is en sociale voorzieningen onbetaalbaar zijn geworden?

Als oplossing voor een toenemende onrust in de samenleving en voor een herstel van de economie voert de Nederlandse regering in De Staatsinjectie een nieuwe omstreden wet in. Binnen deze wet worden ouderen, waaronder Ada Stevens, het kind van de rekening. Ze is 84 jaar en ziet de dag dat ook zij aan de nieuwe wet moet geloven steeds dichterbij komen. Haar dochter, die advocaat is, bijt zich vast in juridische procedures, op zoek naar mazen in de wet. Haar zoon gaat bijna onderdoor aan het lot dat zijn moeder wacht. Maar haar op geld beluste schoondochter voelt dat er wat te halen valt. Lief en leed heeft Ada gedeeld met haar overburen, maar nu de nood aan de man komt, lijkt echte vriendschap ver weg.

De Staatsinjectie is een theaterstuk geschreven door Tinie Kardol en gespeeld door de seniorengroep van Theater Naat Piek te Uden, in samenwerking met van den Krommenacker Theaterproducties. Een voorstelling waar verbeelding en werkelijkheid elkaar op de hielen zitten. Een meeslepend, schrijnend en soms hilarisch verhaal over angst, hebzucht, ongeloof en hartzeer.

Ze zeggen oud worden is een zegen, maar God zegene de greep.

Voorstellingsfoto’s

Tekst:
Tinie Kardol

Spel:
Seniorengroep van Theater Naat Piek

Regie:
Sofie van den Krommenacker